Biografie

Alex "sexy Lexy" Vuerinckx, maakt met zijn trompet en zijn bas baritonstem sinds midden de jaren tachtig de podia onveilig. Het begint allemaal met het showorkest "just for fun", waarin hij voor het eerst de legendarische Louis "satchmo"Armstrong imiteert. Geleidelijk aan krijgt hij meer mogelijkheden en bekendheid o.a. via Bart Herman, Kid Safari (nu Jean Bosco) en de "Railway Big Band".

In 1994 vervoegt hij de "ZIPPOBAND". Bij deze showband, die vaak opgetreden heeft met befaamde Belgische artiesten, heeft Lexy zijn veelzijdigheid ten volle kunnen tentoonspreiden. Naast trompet, zang en percussie is hij namelijk ook niet vies van ludiek verbaal entertainment… zolang hij maar zichzelf mag zijn! De 13(!) koppige Zippoband is ondertussen opgedoekt, maar de leden zijn nog allemaal muzikaal actief.

Lexy treedt, na een uiterst succesvolle periode met het ensemble 'Ambi Puur' en Sammy Decap, nu volledig solo op. Geruggesteund door een uitstekende muziekinstallatie heeft Sexy Lexy and his musicbar alles mee om een succesverhaal te worden!

Sexy Lexy is naast muzikant – entertainer ook een veel gevraagde presentator. Sinds 2005 presenteert hij het gelauwerde 'FUNDAYS' festival in Aarschot en wanneer er een ludiek evenement moet gepresenteerd worden, is hij de geknipte man. Sexy Lexy is te allen tijde zichzelf en doet alles vanuit zijn buik. De BV's zijn er helemaal weg van!

Deze prettig gestoorde entertainer wordt u uiteraard van harte aanbevolen!

HET CONCEPT: Pure ambiance voor diverse gelegenheden

Sexy Lexy brengt met zijn stem en zijn trompet zowel 'ambiancezwangere' als muzikaal 'pure' sfeermuziek.

Countrysongs, swingende jazznummers, rock ’n roll evergreens, Nederlandstalige meezingers, Latijns-Amerikaanse nummers...

Ze passeren allemaal de revue!

Sexy Lexy & his musicbar verzorgt bedrijfsfeestjes, muzikale opvullingen, 'open deur' evenementen, retro-events, bruiloften, jubilea, verjaardagfeestjes e.d., maar evenzeer heuse festivals en openluchtconcerten!

Zo kan Sexy Lexy bijvoorbeeld ook perfect geprogrammeerd worden als voorprogramma en opwarmer van festivals en muziekconcerten die een hoog ambiancegehalte nastreven! De duur en de indeling van een optreden worden afgesproken met de organisator, flexibiliteit is ons kenmerk!

Technische ondersteuning

Sexy Lexy is met zijn musicbar 'zelfbedruipend', met andere woorden, hij kan in zijn eigen technologische behoeften voorzien om een feest op te luisteren.

Wij durven gerust te stellen dat we beschikken over hoogwaardige, professionele apparatuur...

Zalen of openluchtevenementen die voorzien zijn voor meer dan 500 mensen behoeven uiteraard een externe geluidsinstallatie met liefst een geluidstechnicus.

Maar ook voor een beperkt aantal gasten, ruimte of budget is Sexy Lexy uiteraard de juiste keuze!

So... Let the beast go..

Sexy Lexy, a natural born entertainer!!